Roladki schabowe z pieczarkami i żurawina

Roladki schabowe z pieczarkami i żurawina

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4-5 plastrów
  • sól

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula biała

  • liść laurowy

  • czosnek

  • papryczka chili

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na oleju,dodać pokrojone pieczarki.Doprawić przyprawą uniwersalną i chwilę dusić. Marynata:listek laurowy,czosnek rozgnieciony,odrobina mielonej papryczki chilli,sól,pieprz,tymianek,oliwa.Do marynaty wrzucamy lekko rozbite plastry mięsa na ok 1-2h. Po tym czasie napełniamy mięso pieczarkami,zwijamy i podsmażamy. Na kilka min podpiekamy w200stopniach. Polewamy żurawiną,do smaku podajemy ze szczypiorkiem i cytryną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

25.03.2011 06:50
Ciekawy przepis

accee

01.02.2011 22:35
Pyszne

stokrotka

25.11.2010 16:10
muszę je zrobić!!!!!

ewelinapac

24.11.2010 14:03
extra

Katarzyna/kate1980

25.09.2010 12:33
uwielbiam żurawinę do mięs

Emilia22

23.09.2010 17:23
mniam

banditka

02.09.2010 09:25
brzmi ciekawie :)

marenka

01.09.2010 07:21
lubię żurawinę

ben-ka

24.08.2010 21:55
Uwielbiam połączenie mięsa z owocami to danie to coś dla mnie:)

misia53

10.08.2010 21:53
Fajne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat