Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

groch na gęsto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka masła
czosnek
Pieprz biały mielony Prymat
groch
50 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: groch na gęsto

groch gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.czosnek obieramy przeciskamy przez praskę.Masło kroimy w niewielkie kawałki i wraz z czosnkiem dodajemy do grochu,doprawiamy solą,pieprzem,gotujemy jeszcze ok 20 min.
Gdy potrawa zgęstnieje przekładamy do miseczek przelanych zimną wodą,studzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.02.2013 14:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak