Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

groch z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch
1 szklank
tłuszcz
1 łyżka
cebula
1 szt
boczek
15 dag
kminek
1 szt
Sklep Prymat
mąka
1/2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
kapusta kiszona
50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: groch z kapustą

Umyty i namoczony groch zostawiamy na noc. Następnie gotujemy go do miękkości. Kapustę kroimy i podlewamy niewielką ilością wody. Gotujemy na wolnym ogniu i dodajemy do wywaru tłuszczu i kminku. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na patelni. To samo robimy z boczkiem. Następnie boczek, cebulę, i mąkę zasmażamy i wlewamy do wywaru z grochu. Groch mieszamy z kapustą dodajemy zasmażkę i przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak