Szpikowana wołowina

Szpikowana wołowina

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec wołowy

    2 kg
  • wędzony boczek

    200 g
  • słonina

    100 g
  • cebula

    5 szt
  • sok z 1 cytryny

  • olej

    7 łyżek
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, skropic sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, posmarować 2 łyżkami oleju. Odstawić na 2h. Słoninę pokroić w słupki i naszpikować mięso. Boczek pokroić na cienkie plastry. Pozostały olej rozgrzać w brytfannie, zrumienić wołowinę ze wszystkich stron, obłożyć plasterkami boczku i cebulą, podlać wodą. Piec 2h w temp 18o0 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat