Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby morskie

    50 dag
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • olej

    5 łyżek
  • mała porcja włoszczyzny (matchew, pietruszka, seler)

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • pieprz ziarnisty czarny Prymat

    5 ziaren
  • ocet winny

    2 łyżki
  • pieprz mielony czarny Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie całe

    5 ziaren
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Włoszczyznę, cebulę obrać i opłukać. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekać. Na pozo¬stałym oleju podsmażyć warzywa, dodać koncentrat, liść, ziele oraz pieprz. Wlać kilka łyżek wody i dusić 20 min, aż warzywa będą miękkie. Doprawić ostrą papryką, solą, octem i pieprzem. Ciepłymi warzywami przełożyć rybę w salaterce, wystudzić i wstawić do lodówki na 2 godz. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

31.08.2011 15:21
mniam

Magdalena80

16.03.2011 23:14
bardzo lubię

Adamorek

29.01.2011 20:21
mniam

szajba2

26.01.2011 16:13
nie przepadam za tą potrawą

rakow2

12.10.2010 16:30
klasyczna potrawa polskiej kuchni

Barbara55

09.09.2010 15:32
rzadko bo rzadko ale czasami robię tą potrawę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat