Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ajerkoniak

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spirytus
250 ml
żółtko jajek
5 szt
cukier puder
25 dag
wanilia
1 szt
Sklep Prymat
mleko
500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ajerkoniak

do spirytusu włożyć całą laskę wanilii i pozostawić na kilka dni. Żółtka ubić z cukrem pudrem i rozprowadzić zimnym przegotowanym mlekiem. Następnie wlać spirytus naczynie z zawartością wstawić do większego garnka z lekko wrzącą wodą i intesywnie ubijać. Gotowy ajerkoniak wlać do czystych butelek ostudzić i zakorkować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak