Żeberka marynowane

Żeberka marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwy z oliwek do smażenia

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • MARYNATA DO ŻEBEREK:

  • czerwonego wina

    1/2 szklanki
  • oliwy z oliwek

    3 łyżki
  • ząbek czosnku

    1
  • pokrojonego koperku

    1 łyżka
  • sosu sojowego

    5 łyżek
  • goździków Prymat

    6
  • miodu

    1 łyżka
  • żeberka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberkajagnięce posolić i posypach pieprzem. Wszystkie składniki na marynatę do żeberek dokładnie wymieszać. Marynować żeberka przez całą noc. Piec w rozgrzanym piekarniku (180 stopni C) pod przykryciem przez 1,5 godziny. Podczas pieczenia przewracać żeberka 2-3 razy.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jaheira11

20.09.2011 23:45
pyszności

marcia71

01.02.2011 00:30
uwielbiam żeberka

diablica85

30.06.2010 10:36
Pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat