Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Risotto z miętą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa
masło
1 łyżka
cebule
3
ryż
50 dag
bulion warzywny
1,5 litra
mięta
1 pęczek
ser pecorino
25 dag
pieprz
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z miętą

Na rozgrzaną oliwę z masłem wsypujemy posiekaną cebulę, którą należy zeszklić. Następnie wrzucamy ryż. Gdy lekko się podsmaży wlewamy odrobinę bulionu. Zmniejszamy gaz i mieszamy do czasu, aż ryż wchłonie cały płyn. Czynność powtarzamy do momentu, aż ryż będzie al dente. Na kilka minut przed końcem gotowania dodajemy posiekaną miętę i starty ser pecorino. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak