Ogórki nadziewane pieczarkami i mięsem

Ogórki nadziewane pieczarkami i mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ogórki

    2-3 szt
  • olej

    2 łyżki
  • chrzan tarty

    1 łyżeczka
  • przyprawa kucharek

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • cukinia

    1 szt
  • filet z kurczaka

    1 pieczony
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ogórki przekroić na pół, wydrążyć miąższ i obgotować w wodzie z dodatkiem vegety. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i pieczarki. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory i mięso, gotować przez chwilę. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z farszem, zagotować, dodać chrzan, przyprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełnić ogórki, włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w gorącym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

13.06.2013 20:31
Fajny pomysł na ogórki.

olkaaa

26.05.2013 12:26
wyglądają ciekawie

banditka

29.11.2011 13:45
apetyczne

maadzia19

16.11.2011 10:16
pomysłowe

przejs

14.11.2011 07:59
Ciekawy pomysł. Ostatnio koleżanka mi polecała świeże ogórki na gorąco, a takie nadziewane brzmia jeszcze ciekawiej.

Iwona51

13.11.2011 11:19
super

Gosia40

13.11.2011 11:10
Ciekawa propozycja)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat