Przepis i sposób przygotowania na: Smaczne jagodzianki
Nadzienie;
jagody wymieszać z mąką.
Kruszonka;
mąkę, cukier i zimne masło zagnieść
mąka pszenna | 1 kg |
mleko | 0,5 l |
cukier | 1 szkl |
drożdże świeże | 10 dkg |
jajko | 5 szt |
cukier waniliowy | 1 szt |
olej | 3/4 szkl |
sól | szczypta |
kruszonka | |
mąka pszenna | 4 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
masło zimne | 2 łyżki |
jagody | do nadzienia |
mąka pszenna | do oprószenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: