zapiekane pomidory

zapiekane pomidory

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4
  • chleb tostowy

    4 kromki
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • feta

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytym pomidorom obciąć górę. Ostrożnie wydrążyć środek a następnie pokroić go w kosteczkę. Z chleba tostowego odciąć skórkę i też pokroić w kosteczkę. Obrany czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli. Na patelni rozgrzać masło włożyć czosnek i chwilkę podsmażyć. Dodać chleb i usmażyć na złoty kolor. Przygotowane grzanki wymieszać z miąższem pomidora i fetą. Farszem napełnić pomidory i przykryć odciętą górą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 15 minut. do farszu możemy dodać jeszcze oliwki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

09.01.2013 23:27
super pomysł z tym chlebusiem

zbysio

07.01.2011 19:00
MNIAM

Ewelina45

13.10.2010 09:59
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat