Przepis i sposób przygotowania na: Pizza domowa z pieczarkami
drożdże rozprowadzić kilkoma łyżkami ciepłej wody wymieszać z mąką, dolewając po trochu wody wyrobić ciasto, dodać szczyptę soli. Pod koniec wyrabiania dodać olej. Odstawić w ciepłe miejsce, by wyrosło, powinno podwoić swoja objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na 4 okrągłe placki o średnicy ok. 25 cm każdy i grubości 1/2 cm. Posmarować placki ketchupem.
Góra:
pieczarki podsmażyć na maśle. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na posmarowanych ketchupem plackach ułożyć plasterki cebuli i pieczarki, posypać przyprawami. Nastepnie posypać wszystko serem. Wstawić do goracego piekarnika i piec 25 min. Podawać polane ketchupem.