sos beszamelowy

sos beszamelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1,5 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • żółtka

    2
  • śmietanka

    2 łyżki
  • szczypta gałki muszkatułowej

  • sól i pieprz do smaku

  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić na patelni i zdjąć z ognia. Dosypać mąkę i dokładnie wymieszać. Cały czas mieszając wlać mleko. Ponownie postawiać na ogniu. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Żółtka połączyć ze śmietanką. I powoli wlać do sosu. Przyprawić do smaku dodając jeszcze gałkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat