Gruszki lotaryńskie

Gruszki lotaryńskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z 1/2 cytryny

  • ser pleśniowy

    15 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • kwaśna śmietana

    3 łyżki
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • gruszki

    4 zielone
  • orzechy włoskie

    1 garść
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać, przekroić na połowy i usunąć gniazda nasienne. Skropić je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Ser rozdrobnić i utrzeć, a jeszcze lepiej zmiksować z masłem i śmietaną. Wymieszać z zieleniną i doprawić do smaku. Gruszki nadziać kremem serowym i posypać orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Miki

29.03.2012 11:33
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat