Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

płonące brzoskwinie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 6 szt
cukier 2 szklanki
woda zimna 1 szklanka
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
woda zimna 2 łyżki
truskawki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: płonące brzoskwinie

Z cukru i wody robimy syrop gotując na średnim ogniu do momentu aż osiągnie temperaturę 100 stopni,do niego wkładamy obrane i przekrojone na pół brzoskwinie i smażymy razem 2 minuty z każdej strony,następnie wlewamy wódkę i smażymy jeszcze przez 2 minuty i zapalamy.Wyjmujemy brzoskwinie i odstawiamy.Mąkę kukurydzianą mieszamy z zimną wodą wlewamy do sosu i mieszamy aż składniki się połączą i gotujemy przez minutę.Brzoskwinię dajemy na patelnię dodajemy umyte i orane truskawki i gotujemy minutę.Podajemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.11.2011 12:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak