Wołowina na niedzielny obiad

Wołowina na niedzielny obiad

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    300 g
  • oliwa

    3 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • kardamon

  • papryczka chili

    1 szt
  • boczek

    200 chudy
  • wódka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i bekon pokroić w drobne paseczki. Połowę oliwy, ocet i wódke, sos sojowy, szczyptę kardamonu i pieprzu oraz chili wymieszać i zalać mięso na ok 30 min. Smażyć partiami na treszczie oliwy mięso i bekon. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat