Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta renska

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
500 g
fasola
200 g
boczek
400 g
cebule
2 sztuki
smalec
20 g
Liść laurowy suszony Prymat
trochę
Sklep Prymat
jałowiec
6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta renska

Fasole moczyc przec noc w wodzie.Nastepnego dnia gotowac ja ok. 1 godz. w tej samej wodzie razem z boczkiem,lisciem laurowym, jalowcem i odrobina soli i pieprzu.
Dodac kiszona kapuste i gotowac 20 min. Boczek wyjac i pokroic w plastry.
Reszte doprawic do smaku sola i szczypta cukru. Kapuste wylozyc na polmisek. Ulozyc na wierzchu plastry boczku, udekorowac talarkami przyrumienionej na smalcu cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak