Kurczak w japońskim wydaniu

Kurczak w japońskim wydaniu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • ocet winny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka

    100 g
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • sezam

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostke. Ocet wymieszać z oliwą i sosem sojowym. Dodać zmiażdzony czosnek, polać mięso. Obydwie mąki, żółtka, 1/3 szkl wody połączyć z pianą i sezamem. Kawałki mięsa nadziewać na widelec, maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat