Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w japońskim wydaniu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
ocet winny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
mąka 100 g
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 2 szt
sezam 3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w japońskim wydaniu

Mięso pokroić w kostke. Ocet wymieszać z oliwą i sosem sojowym. Dodać zmiażdzony czosnek, polać mięso. Obydwie mąki, żółtka, 1/3 szkl wody połączyć z pianą i sezamem. Kawałki mięsa nadziewać na widelec, maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak