Pasztet z kaczki

Pasztet z kaczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuszka kaczki

    1 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • wątróbka

    300 g
  • pieczarki

    100 g
  • cebula biała

    1 szt
  • kajzerka

    1 szt
  • jajka

    3 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • liść laurowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuszkę razem z włoszczyzna, liściem laurowym oraz zielem angielskim, zalać wodą, osolic i gotować 2h. Wątróbkę posiekać, pieczarki i cebulę też, dodać wszystko pod koniec gotowania. Zemleć wszystko razem z namoczoną bułką. Wbić jajka, doprawić do smaku. Przełożyć do foremki i piec ok 1h w temp 220 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klaudia007

09.07.2010 09:23
mój ulubiony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat