zupa jablkowa

zupa jablkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    600 gram
  • cukier

    4 lyzki
  • goździki

    3 sztuki
  • mąka ziemniaczna

    1 lyzeczka
  • konfitura żurawinowa

    4 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jablka opluczemy i usuniemy gniazda nasienne.Zalewamy 1 litrem wody,dodajemy gozdziki i cukier.Gotujemy 30 minut i nastepnie przecieramy przez sito lub miksujemy.Make rozpuszczamy w 4 lyzkachh wody.Mieszamy z przetartymi jablkami i zagotowujemy.Mieszamy.Podajemy ciepla lub zimna z lyzka konfitur do kazdej porcji.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

17.01.2012 21:53
ciekawa zupa

Ewa111

27.06.2010 20:19
Ciekawa zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat