Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki po Bieszczadzku z sosem pieczarkowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
1 szt
ryż
3 szkl
mięso mielone
1/2 kg
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jajko
2 szt
pieczarki
40 dag
masło
1 łyżka
cebula biała
1 szt
przyprawa wpłynie
śmietana
4 łyżki
mąka
1 łyżka
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki po Bieszczadzku z sosem pieczarkowym

z kapusty wykrawamy głąb .Gotujemy ja odrywając wierzchnie liscie. Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Do zimnego ryżu dodajemy mięso mielone ,jajka ,sól,pieprz wyrabiamy ręką farsz. Farsz kładziemy do lisci zawijamy w gołąbki.Układamy ciasno w brytwance -na spód i wierzch kładziemy liście kapusty .Zalewamy wodą dodajemy kostki bulionowe i gotujemy .Na patelni rozpuszczamy masło ,dodajemy pokrojone w cząstki pieczarki i posiekaną cebulę podsmażamy .Dolewamy wody ,doprawiamy solą i pieprzem . Zaciągamy mąką z śmietaną -doprawiamy przyprawą w płynie . Gołąbki podajemy polane sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 04.11.2011 12:56
super
Norgiusz 04.11.2011 12:56
super
Lotar 04.11.2011 11:03
bardzo apetycznie się prezentują
Magdalena67 04.11.2011 08:07
Lubię gołąbki
iwa643 04.11.2011 06:16
Ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak