Ciasto francuskie z parówką i serem.

Ciasto francuskie z parówką i serem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasta francuskiego świeżego (gotowe, ale może też być mrożone.które trzeba wcześniej rozmrozić) po 275g

    2 opk
  • żółtego sera

    12 plastrów
  • cienkich (twardych,dobrych) parówek

    12 szt
  • żółtko

    1 szt
  • sezam

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozwinąć płaty ciasta francuskiego. Każdy płat podzielić na 6 prostokątów. Na każdym położyć plaster sera i parówkę, której końce nacinamy na krzyż na głębokość ok.2 cm. Zwijać po przekątnej. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (nie trzeba jej smarować tłuszczem), ułożyć ciasto z parówkami , posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem. Piekarnik nagrzać do 210 stopni (termoobieg). Piec ok.20 minut. Można podawać z keczupem, ew. sałatką z warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

09.05.2012 08:39
To coś w sam raz dla moich łakomczuszków:):)

BernadettaP

09.11.2011 20:58
Wspaniale wyglądają, aż się głodna zrobiłam...

maryśka

18.08.2011 11:47
super

maciek7

06.06.2011 11:42
super

Kate131

24.05.2011 08:06
tez tak robię.smaczne

barbara11561

13.04.2011 08:56
Bardzo lubię tak przygotowane kiełbaski:)

Henryka2

29.01.2011 20:38
świetne zestawienie

pawel007

20.10.2010 18:28
super.

ZEWA

11.10.2010 13:45
szybko i smacznie

SmacznaPyza

19.07.2010 08:18
świetna przekąska na imprezę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat