Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cannelloni z tuńczykiem i ricottą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ricotta
22,5 dag
suszone pomidory
12,5 dag
gęsta śmietana
125 ml
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cannelloni
45 dag
tuńczyk w sosie własnym
20 dag
parmezan
22,5 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z tuńczykiem i ricottą

Makaron ugotować al dente w posolonym wrzątku,odcedzić i odstawić by przestygł.Tuńczyka osączyć,rozdrobnić widelcem,wymieszać z ricottą na gładką masę.Masę przełożyć do szprycy z końcówką do dekoracji tortów i wypełnić nią makaron cannelloni.Następnie ułożyć go jeden koło drugiego w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Sos;śmietanę wymieszać z parmezanem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,polać makaronowe rurki,a na wierzchu ułożyć w ozdobną kratkę pokrojone w paseczki suszone pomidory.Zapiekać ok.20min.w 200\"C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak