Przepis i sposób przygotowania na: Burritos z Guacamole
Na rozgrzaną patelnie wlej odrobinę oliwy, wyłóż mięso, pomidory z puszki i kartonu i podsmażaj około 20 minut, aż sok z pomidorów odparuje. Na osobnej patelni podsmażaj przez około 5 minut pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, następnie przełóż je do mięsa i wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, chili oraz czosnkiem. Całość duś około 10 minut.
Przygotowanie guacamole:
Obrane ze skórki miękkie awokado zmiksuj blenderem lub rozgnieść widelcem razem z serkiem śmietankowym. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Jak podawać?
Na placek połóż plasterek sera, 3 -4 łyżki ciepłego farsz mięsnego i zwijaj jak krokiet.
na zwinięty placek nałóż 2 łyżki guacamole oraz 2 łyżki śmietany.