Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki paprykowe z kozim serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
ser biały 100 g
ser kozi 100 g
pomidor 1 szt
czosnek
koper 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki paprykowe z kozim serem

Oczyszczoną paprykę podziel na ćwiartki. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, przesmaż czosnek pokrojony w cienkie listki. Gdy zacznie się rumienić usuń go z patelni. Na czosnkowej oliwie duś przez 10 minut paprykę pilnując, by się nie przypaliła, a tylko lekko zmiękła Zestaw z ognia i pozostaw na patelni do ostygnięcia. Sparz pomidor i obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Ser kozi zmiksuj z białym. Dodaj pomidor koperek, bazylię. Dopraw solą i pieprzem dokładnie wymieszaj. Rozkładaj porcje sera na kawałkach papryki. Delikatnie zwiń paprykę w rożki i zepnij wykałaczką. Pozostaw w lodówce na 60 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 03.11.2011 19:21
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak