Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego pstraga

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony
25 dag
seler naciowy
twaróg
10 dag
ser żółty
10 dag
jogurt naturalny
2-3 łyżki
czosnek
2 ząbki
sok z cytryny
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
koperek
papryka mielona
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka zielona
1/2 szt
papryka żółta
1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego pstraga

seler naciowy umyć podzielić na łodygi,papryki pokroić w paski.
warzywa schłodzić.Ser żółty zetrzeć na tarce,czosnek przecisnąć przez praskę.koperek posiekać.Rybę utrzeć na krem z twarogiem,serem żółtym i jogurtem.
Dodać czosnek,koperek,sok z cytryny i koncentrat pomidorowy.Doprawić mielona papryką,solą,pieprzem.Odstawić na 30min do lodówki.
Przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia31 16.03.2012 19:57
super
Sylwia31 16.03.2012 19:57
super
Sylwia31 16.03.2012 19:57
super
Sylwia31 16.03.2012 19:57
super
Magdalena67 02.11.2011 12:47
Czasami zostaje mi za dużo wędzonej ryby, fajny sposób by znudzonym domownikom zmienić smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak