Pomidory po prawansalsku

Pomidory po prawansalsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 szt
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser tarty

    1/3 szkl
  • pieprz, sól

    do smaku
  • szalotka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekroić pomidory na połówki i wydrążyć trochę miąższu. Ułożyć w foremce żaroodpornej. Posiekany czosnek i cebulę podsmażyć na maśle. Dodać miąższ wydrożony z pomidorów, wymieszać, dusić kilka minut. Nadzienie ułożyć w wydrążonych połówkach pomidorów. Posypać każdy pomidor serem, i zapiekać aż się zarumieni. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

17.07.2011 20:28
smaczne

Anna146

13.07.2011 07:25
smacznie wygląda

gosia561

08.03.2011 11:39
lubię takie przekąski

buksiak12

07.09.2010 11:53
ciekawe danie

buksiak12

07.09.2010 11:53
ciekawe danie

Dorota71

07.09.2010 11:00
muszę wypróbować

Dorota71

07.09.2010 10:59
muszę wypróbować

Emilia22

07.09.2010 10:10
fajny przepis

Emilia22

07.09.2010 10:10
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat