strogonow

strogonow

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    50 dkg
  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

    1
  • olej do smażenia

  • śmietana

    130 ml
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1
  • sól, pieprz

    1
  • ogórki konserwowe

    4 szt
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paski, oprószyć mąką. Cebulę obrać, pokroić w talarki, ogórki w paski. Podsmażyć na oleju na złoty kolor, następnie usmażyć mięso, a na końcu pieczarki. (każdy składnik osobno). Składniki przełożyć do rondla, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Zagotować. Posypać natką. Podawać z kluseczkami półfrancuskimi lub pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

25.06.2012 22:30
Smacznie się zapowiada :)

jasiek

08.02.2011 21:48
lubię to:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat