Chruścik lany

Chruścik lany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • mąka pszenna

    10 dag
  • mleko

    3/4 szkl.
  • cukier waniiowy

    1 op.
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z mąką i cukrem waniliowym, dodając tyle mleka aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Białka ubić na pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.Wlewać partiami przez lejek na gorący olej, Zrumieniony chruścik wyjmować i osączyć z nadmiaru tłuszczu, posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

06.05.2012 12:16
bardzo lubię

rosik93

11.08.2011 23:09
mniam

iwona332

25.09.2010 10:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat