Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet ziemniaczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź 4 filety
ziemniaki 50 dag
jajko 5 sztuk
bułka 1 sztuka
mleko 125 ml
masło 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet ziemniaczany

ziemniaku ugotuj, bułke namocz w mleku a nastepnie razem z ziemniakami zmiel w maszynce. Masło utrzyj,stopniowo dodawaj 3 zółtka i mase ziemniaczaną.Całość dopraw do smaku i połącz z 2 łyżkami tartej bułki oraz pianą z 3 białek. Pozostałe jajka ugotuj na twardo gdy wystygną pokrój je w plasterki a filety śledziowe pokrój na cienkie paseczki. Forme żaroodporną wysmaruj tłuszczem wyłóż połowe masy,przykryj sledziami,plasterkami jajek i reszta masy ziemniaczanej.Piecz 60 min w temp 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.10.2011 09:53
ciekawa jestem z jakiej książki to wytrzasnęłaś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak