Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki z wołowiny

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
50dag
wędzony boczek
15dag
cebula
3szt
olej
2łyżki
smalec
5dag
tymianek
szczypta
bazylia
szczypta
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z wołowiny

Wołowinę pokroić w poprzek włókien na płaty grubości 1cm. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć rozkruszonymi przyprawami, skropić olejem, ułożyć płaty w miseczce jeden na drugim i odstawic na godzinę do lodówki. Nastepnie pokroić mięso w kostkę, boczek w cienkie plasterki podobnej wielkości, a cebulę w krążki. Na pięć szpadek szaszłykowych nabijać kolejno: mięso, boczek, cebulę. Szaszłyki smażyć na patelni z rozgrzanym smalcem bezpośrednio przed podaniem. Przed podaniem oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak