Torcik na zimno

Torcik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka brzoskwiniowa

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1
  • jogurt naturalny

    500 ml
  • cukier puder

    150 g
  • cytryna

    1 szt
  • truskawki świeże

    700 g
  • Biszkopty

    150 g
  • likier owocowy

    50 ml
  • żelatyna

  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
  • serek homogenizowany

    500 (truskawkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki przygotować w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, każdą oddzielnie, ostudzić. Jogurt zmiksować z serkiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.Dodać otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny i żelatynę rozpuszczoną w ok. 100 ml wody. Zmiksować. Owoce oczyścić. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, skropić likierem i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Następnie wyłożyć masę serową, ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretkę truskawkową. Można udekorować listkami melisy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maniek2

29.03.2012 20:47
pycha muszę kiedyś zrobić

Ela15

05.07.2011 20:29
super

Tahitha

26.03.2011 13:23
Takie torciki lubię :)

Jolanta40

25.03.2011 15:27
najlepszy latem

Smakosz6

24.03.2011 16:29
pyyyyyyycha!

Karolina92

13.02.2011 21:50
musi byc pyszny i lekki! :)

Jolanta40

09.02.2011 14:21
dziękuję :)

Izka192

09.02.2011 10:01
pycha

jolaxa1

24.01.2011 23:24
pysznie

Sarenka

21.12.2010 00:12
Uhm zjadloby sie kawalacik :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat