Przepis i sposób przygotowania na: Szybki pasztet drobiowy
2. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i dorzucić na patelnię. Kiedy kurczak się podpiecze (woda odparuje) dodać wątróbkę pokrojoną na mniejsze kawałki. Po upieczeniu się mięsa posypujemy je przyprawą do kurczaka (nie żałować ;)
3. Zawartość patelni przełożyć do garczka lub dużej miski, dodać pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę, wbić jajka i rozdrobnić wszystko blenderem (można też użyć malaksera). Następnie przyprawiamy pasztet pieprzem, solą, chili i majerankiem - wymieszać (pasztet powinien być dobrze słony i pikantny).
4. Przekładamy wszystko do jednorazowej prostokątnej foremki ( ja polecam wym. 10x23 i wys. 6 cm) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 170-180 stopni. Pieczemy przez ok 40-45 min. w termoobiegu.
Smacznego! :))