Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gulasz z kiszona kapustą

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa
700 g
koncentrat pomidorowy
2-3 łyżki
śmietana 18 proc
3-4 łyżki
cebula
2 sztuki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
kminek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
1 sztuka
Sklep Prymat
bulion
1 do gulaszu
kapusta kiszona
500 g
smalec
(do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z kiszona kapustą

Łopatkę kroimy w kostkę, smażymy rozgrzanym tłuszczu aż się zezłoci. wtedy dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, podlewamy odrobiną wody i dusimy aż do momentu aż cebula zmięknie.

W tym samym czasie kapustę należy przesiekać, wypłukać i w zależności od tego jak bardzo jest kwaśna raz albo dwukrotnie obgotować. Wody spod pierwszego obgotowywania kapusty nie wylewamy, będzie potrzebna!!

Obgotowaną kapustę wrzucamy do garnka z mięsem i cebulą, mieszamy podlewamy szklanką wody z gotowania kapusty, dodajemy kostkę gulaszową, przyprawy i dusimy około pół godziny, kontrolując stan płynu i w razie potrzeby podlewając wodą z gotowania kapusty.

na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę, gotujemy jeszcze chwilę i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak