Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kabaczka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek
1 kg
oliwa
mąka
1 łyżeczka
jogurt naturalny
100 ml
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat w młynku
Sklep Prymat
wywar z warzyw
1 litra
sól, pieprz
cebula
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kabaczka

Obrana i pokrojoną cebulę zeszklić w garnku na oliwie, wsypać jedną łyżkę mąki i smażyć tak długo aż całość będzie mieć jasnożółty kolor. Dodać obrany i pokrojony w kostkę kabaczek. Smażyć około 10 minut ( stale mieszając). Następnie zalać go wrzącym wywarem, przykryć i gotować tak długo aż kabaczki będą miękkie. Na koniec zupę doprawić solą, pieprzem słodką papryką ( najlepiej dużą ilością) i czosnkiem. Zabielić jogurtem wymieszanym z jedną łyżeczką maki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak