Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

niemieckie knedle z bułki

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa
3 sztuki
jaja
2 sztuki
mleko
0,5 szklanki
czosnek
1 ząbek
cebula
1 mała
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: niemieckie knedle z bułki

Bułkę kroimy w drobną kostkę i zalewamy ciepłym mlekiem. Cebulę drobniutko siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy do bułek. Wbijamy jajka, wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą ziołową i posiekanym czosnkiem. Gdy masa jest za rzadka, można dosypać bułki tartej. Formujemy równej wielkości kule.
Gotujemy ok 15 minut we wrzącej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 17.10.2011 08:26
Słyszałam o takich, ale jeszcze nie robiłam, a bardzo fajnie wyglądają .
Ewa6274879 16.10.2011 19:28
bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak