Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zapiekanka
2. Cebulkę myjemy, obieramy i kroimy na drobne kwadraciki, podsmażamy na oleju.
3. Kiełbasę kroimy w kwadraciki i smażymy z cebulką. Doprawiamy do smaku.
4. gotowane ziemniaczki kroimy w plasterki i polewamy sokiem pomidorowym, delikatnie mieszamy.
5. czosnek przeciskamy przez praskę. I dodajemy do ziemniaczków.
6. Paprykę i ogórki kiszone kroimy w kosteczkę.
7. Naczynie żaroodporne delikatnie smarujemy tłuszczem, na dnie układamy ziemniaczki, na nie kładziemy kiełbaskę z cebulką i pokrojone warzywa wraz z kukurydzą. Przyprawy sypiemy na wierch.
8. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 ok 30 minut następnie posypujemy żółtym serem i pieczemy aż do rozpuszczenia sera.
SMACZNEGO :)