Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cannelloni z serem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły
50 dag
śmietana kremówka
1/2
makaron cannekkoni
8 rurek
cebula
1 sztuka
mleko
1 szklanka
parmezan
2 łyżki
margaryna
1 łyżka
mąka
1 łyżka
gałka muszkatołowa
sól
Sklep Prymat
pipeprz
twaróg
25 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z serem

Brokuły oczyścić, umyć pod bieżącą wodą. Podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie (5 minut). 1/3 różyczek posiekać, resztę przełożyć do żaroodpornej formy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Twarożek wymieszać ze śmietaną, jajkiem, cebulą i posiekanymi brokułami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę twarogową przełożyć do szprycki, napełnić nią rurki ca*, nelloni, położyć na brokułach. Tłuszcz rozgrzać, podsmażyć na nim mąkę. Dolać mleko, zagotować nie przerywając mieszania. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Cannelloni polać sosem, posypać parmezanem. Zapiekać 25 minut w temperaturze 200°C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak