Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1,5 kg
  • marchew

    6 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mąka

    do obtaczania
  • oliwa

    do smażenia
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju. Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce.
Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku.
Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę.
Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

25.07.2011 21:11
jak zawsze

Ela15

04.04.2011 12:42
na pewno smaczne

Jastinka

08.03.2011 10:52
niezłe

wolochski

02.03.2011 21:59
super

buksiak12

27.08.2010 11:51
super sprawa

Dorota71

27.08.2010 11:15
ciekawe jak smakuje

Emilia22

27.08.2010 10:39
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat