Kotlety schabowe w panierce mącznej

Kotlety schabowe w panierce mącznej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dag
  • jaja

    2
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • smalec

    1 łyżka
  • przyprawy

    2 do potraw z jajek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety schabowe w panierce mącznej
Jajka rozbijamy i mieszamy z przyprawą do jaj.
Krok 2 - Kotlety schabowe w panierce mącznej
Schab kroimy w plastry, które następnie rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy je jeszcze solą. Posolone kawałki schabu maczamy najpierw w jajku, następnie w mące.
Krok 3 - Kotlety schabowe w panierce mącznej
Smażymy na rozgrzanym smalcu na kolor złoty.
Krok 4 - Kotlety schabowe w panierce mącznej
Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna/Dzastus

18.07.2012 20:02
bardzo fajne.

BernadettaP

05.03.2012 07:30
A ta przyprawa do jaj to jakiej firmy ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat