Pasztet z selera

Pasztet z selera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler średni

    2 sztuki
  • cebula

    3 sztuki
  • woda

    1 szklanka
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • margaryna

    1 sztuka
  • Bulion grzybowy

    2 kostkii
  • jaja

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać szklankę wody,margarynę i 1 kostkę bulionu grzybowego i gotować 30 minut.Do gorącego dodać 1 szklankę bułki tartej wymieszać i wystudzić.Do wystudzonej masy dodać 4 żółtka,ubita pianę z białek oraz drugą kostkę bulionu grzybowego i przyprawy wg uznania (sól...ale z nią ostrożnie bo są dwie kostki grzybowe.....pieprz,majeranek jak ktoś lubi.....ja nie lubię to nie daje....no i czosnek)
Piec godzinę w temp.180-200 stopni....życzę smacznego...jest bardzo dobre i na ciepło i na zimno...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat