Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ciasto na pierogi

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szklanki
mleko
1/4 szklanki
woda letnia
1/4 szklanki
jajko
2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi

Mąkę zagnieść z jajkami, dodawać powoli letnią wodę, zmieszaną z wodą i zagniatać energicznie ciasto, aż powstanie nam gładka masa. Rozwałkować cienko na oprószonej mąką stolnicy, wycinać koła szklanką lub pierogownicą i nadziewać ulubionym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak