Przepis i sposób przygotowania na: Czarna babka z jabłkkami
2. Wszystkie składniki + żółtka wymieszać w dużym naczyniu
3. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, lekko przemieszać
4. Piec 40 min w temperaturze 200 stopni.
mąka | 2,5 szklanki |
śmietana 18-procentowa | 1 szklanka |
jaja | 4 sztuki |
olej | 0,5 szklanki |
cukier | 1,5 szklanki |
cynamon Prymat | 2 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 opankwanie |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
jabłko kwaśne | 5 kilka szt. (pokrojone w kostkę) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: