Zapiekane paluszki krabowe.

Zapiekane paluszki krabowe.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki krabowe

    20 dag
  • jajka

    4
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • natka pietruszki

  • tarta bułka

  • sól, pieprz

  • żółty ser starty

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paluszki krabowe przelac wrzątkiem na sicie ,skropic sokiem z cytryny i lekko przyprawic sola i pieprzem.Przygotowac cztery szklane kokilki .Wysmarowac je masłem ,obsypac tartą bułką .Paluszki pokroic w kostkę ,wymieszac z posiekaną zieleniną i przełożyc do kokilek.Na każdą wybic jajko tak ,aby żółtko się nie rozlało i posypac tartym serem.Zapiekac w piekarniku około 8 minut w temperaturze 180 *C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

11.12.2013 09:30
na pewno smaczne

olkaaa

14.02.2012 07:39
muszę spróbować

teresa18

11.06.2011 12:23
ciekawy pomysł

ben-ka

11.04.2011 10:48
nie jestem zwolenniczką tych wynalazków.

bogumiła3

15.09.2010 23:20
smaczne

bogumiła3

15.09.2010 23:17
Wydział Gemini

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat