Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czerwono- biała kapusta ze słonecznikiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta
1/4 główki
ziarna słonecznika
5 dag
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
natka pietruszki
1/2 pęczka
oliwa
3 łyżki
kapusta czerwona
1/4 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwono- biała kapusta ze słonecznikiem

Kapusty oddzielnie poszatkować ,sparzyć i osączyć .

Ziarna słonecznika uprażyć bez tłuszczu na teflonowej patelni .

Czerwoną kapustę skropić łyżką soku cytrynowego.

Resztę soku połączyć z oliwą .

Ostudzone kapusty wymieszać ,,posypać ziarnami słonecznika oraz posiekanym szczypiorkiem .

Sałatkę doprawić solą oraz pieprzem .

Polać sosem i schłodzić .

Udekorować natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola5 07.11.2011 22:32
nigdy nie łączyłam różnej kapusty, chyba czas wypróbować, dzięki za pomysł :-)
Małgosia6 30.10.2011 18:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak