Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczraki 15 dag
masło 2 łyżki
kostka rosołowa
makaron świderki 50 gram
śmietana 30% 200 ml
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki myjemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmażamy na patelni z dodatkiem masła, następnie przekładamy do garnka, zalewamy litrem wody i gotujemy. Dodajemy do smaku pieprz, sól oraz jarzynkę. Pod koniec gotowania zabielamy zupę śmietaną. Makaron gotujemy w osobnym naczyniu do miękkości. Zupe podajemy razem z makaronem, posypujac ja posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 12.05.2012 14:08
uwielbiam pieczarkową
Elżbieta17 05.10.2011 14:14
Jedna z moich ulubionych:)
przejs 02.10.2011 10:35
fajna zupa na szybko :)
owocówka 02.10.2011 10:12
pyszna
pioge7 02.10.2011 09:49
dobre
halinka1011 02.10.2011 09:03
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak