Karczek marynowany z rękawa.

Karczek marynowany z rękawa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczku b/k

    1,5 kg
  • cebule

    2 cebule
  • czosnku

    6 ząbków
  • przyprawa do karkówki

    do smaku
  • olej

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebule posiekać. Mięso natłuścić olejem posypać obficie przyprawą do karkówki. Układać w dużym zamykanym pojemniku, przekładając cebulą i czosnkiem. Odstawić na noc. Następnego dnia pieczemy mięso w rękawie ok. 1 godziny w 180 stopniach. Na 10 minut przed końcem rozcinamy rękaw, by się przyrumieniło. Ja podałam z pieczonymi ziemniakami z przepisu Pyzy (piekły się w tym samym czasie co mięso, na niższym poziomie). Do tego sałata zielona ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną do mizerii (10 %), doprawiona delikatnie pieprzem i solą. Mięsko jest bardzo soczyste i miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

GGABI

13.09.2011 22:12
pięknie podany obiad

misia53

30.07.2010 23:59
Pyszne danko.

SmacznaPyza

05.07.2010 10:52
pyszny i aromatyczny :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat