Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z fasolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dag
cebula 1 duża
czosnek 2 ząbki
pomidor 3 sztuki
pietruszka 1 pęczek
masło 1 łyżeczka
oliwa 180 ml
tymianek 1 łyżeczka
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z fasolą

Fasolę moczyć całą noc,a następnego dnia gotować w tej samej wodzie 10 minut Na dużej patelni rozgrzać oliwę i smażyć pokrojoną w dość grube plastry cebuli pomidory oraz zagnieciony praską czosnek Posypać pietruszką doprawić sola i pieprzem Fasolę przełożyć do naczynia posypać tymiankiem i nakryć warzywami z patelni piec 30 minut w tem 200 stopni podawać z jasnym pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak