Chleb z odzysku

Chleb z odzysku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • jajka

    2 szt
  • cukier

    50 g
  • cukier wanilinowy

    2 łyżki
  • cynamon

  • masło

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wraz z mlekiem i cukrem roztrzepujemy. Zanurzamy w powstałej masie kromki chleba .Wyjmujemy i lekko osączamy.
Roztapiamy masło i smażymy kromki z obu stron na złoto. odkładamy na talerz , posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mehia

03.07.2010 13:17
robię podobnie, tyle że bez cynamonu. Pyszne są :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat