Karpateczka

Karpateczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1 szkl
  • cukier drobny

    1 szkl
  • jajka

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ocet 10 %

    4 krople
  • masło

    1 szt
  • margaryna

    1/2 kostki
  • woda

    1 szklanka
  • mlekow/g przepisu na opakowaniu

  • krem do karpatki

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt .Białaka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka z octem ,potem mąkę z proszkiem i lekko mieszamy .Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach .
Fale .Do garnka dajemy 1/2 margaryny i wodę rozpuszczamy .Dodajemy mąkę ,mieszamy aż masa bedzie jednolita .Gdy ostygnie dodajemy jajka -mieszamy .Dajemy na blaszkę do rozgrzanego mocno piekarnika potem zmniejszamy na 170 .Pieczemy ok 50 min.
Krem do karpatki robimy według przepisu .Mleko gotujemy wsypujemy krem w proszku .Po ostudzeniu miksujemy z masłem .Przekładamy placek kremem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

27.05.2013 17:57
pysznie wygląda :)

bercik1

08.12.2011 22:26
Cudeńko

kasiaw

15.04.2011 19:05
super ciacho

Kate131

10.03.2011 08:59
super

eli_555

03.01.2011 23:24
pycha ciacho

bernika

01.10.2010 23:07
pięknei wyraosła:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat